Studentrabatt hos McDonald’s med Mecenat

McDonalds.jpg#asset:881Genom ett samarbete med Mecenat lanserar McDonald’s nu studentrabatt i sin app. Det innebär att studenter får tillgång till erbjudanden direkt i McDonald’s app.

Det blir nu mycket enklare för studenter att få rabatt när de besöker McDonald’s. För att få sin studentrabatt registrerar de sig som studenter i McDonald’s app, och sen är det bara att scanna en QR-kod när de beställer – antingen i kassan eller vid beställningsskärmarna på restaurangerna.

De olika erbjudandena kommer att anpassas efterhand efter ett antal olika parametrar – t. ex. postnummer och matpreferens – vilket ger stora möjligheter att i ett senare skede skräddarsy studentrabatterna. Varje gång de scannar sin QR-kod samlar de dessutom automatiskt poäng i McDonald’s lojalitetsprogram McPoints. Poängen kan sedan bytas in mot kostnadsfria produkter.

-Vi ser mycket positivt på att de använder vår tjänst där vi verifierar studenten i deras app. Det skapar möjlighet till stor flexibilitet för studentrabatterna. Sen ligger McDonald’s alltid på topplistan över önskerabatter hos studenterna så det är väldigt kul att kunna presentera det här samarbetet, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

-Vi vet att det finns en stor efterfrågan av en studentrabatt bland studenterna och det känns såklart extra roligt att erbjuda en digital lösning som gör det enkelt för studenter runt om i Sverige att ta del av goda erbjudanden när de besöker McDonald’s. Att vi valde Mecenat som samarbetspartner beror på deras räckvidd och flexibla företagstjänster, säger Anna Calmerskog, digital manager på McDonald’s.