Imponerande engagemang av Sveriges studenter när Mecenat hade påskäggsjakt

Påskägg-utsikt.jpg#asset:878

I påskveckan genomförde vi en tävling tillsammans med våra partners där studenterna skulle hitta lyxiga guldägg fyllda med presentkort och biljetter. Resultatet överträffade våra högt ställda förväntningar med råge. Massor av deltagare och mängder av positiva inlägg i sociala medier. “Har inte sett så många springa runt på stan, sen Pokemon go”, kommenterade en av de medverkande studenterna.

Tävlingen hade tre spår, ett där fysiska påskägg fyllda med fina priser gömdes på olika platser runt om i Göteborg. Gömställena markerades sedan på kartan i Mecenat-appen. Zoomade man in ordentligt gick det att se var man skulle leta. Och det gjorde studenterna, mindre än tre timmar efter startskottet var alla ägg upphittade.

För att alla skulle ha möjlighet att delta gick tävlingen också på vår kampanjsida på mecenat.com och på Mecenats Instagram-konto där man svarade på frågor och skrev en slogan. Och studenterna var verkligen taggade på att tävla. “Tack Mecenat för att ni gör hela påsken roligare” och “Fantastiska påskägg” var några av kommentarerna.

Drygt 3 000 studenter skickade in sina svar och mängder var ute på Göteborgs gator och letade efter guldäggen. Antalet följare på Mecenats Instagram-konto ökade med 75 procent och mer än 800 studenter kommenterade tävlingen. Trafiken till vår kampanjsida där tävlingen presenterades ökade trafiken med 110 procent jämfört med det tidigare trafikrekordet.

Ett stort tack till alla medverkande företag som bidragit med fina priser till de 15 påskäggen:

Way Out West – Festivalbiljetter
Summerburst – Festivalbiljetter
Apollo – Resor
Richmond & Finch – Mobiltillbehör
VOI – Scooterhyra
Live it – Upplevelser
Bread & Boxers – Kläder
Toms – Godis

Och ett minst lika stort tack till alla våra fantastiska studenter som engagerade sig i årets påskäggsjakt. Det blev verkligen en glad påsk.