Vart tar alla hungriga studenter vägen?

Notis_Mat_mars.jpg#asset:788

Att studenter bara lever på nudlar vet vi sen gammalt att det är en myt, det är inte bara priset som spelar roll. Nu har vi tagit reda på lite mer om hur och var studenterna handlar sin mat

40 % av studenterna väljer den matbutik som ligger närmast, detta innebär att hela 60 % har andra prioriteringar när de ska handla mat. Störst sortiment och billigast är de största anledningarna att inte bara gå till den närmaste matbutiken. Även andra kriterier såsom bäst råvaror och ekologiskt spelar roll. Studenterna gör alltså mer ofta än sällan medvetna val när det kommer till mat.

Hur handlar de då?

De allra flesta, 60%, handlar ett par gånger i veckan och 30% veckohandlar. Det är bara några få procent som handlar varje dag eller spontant när de blir hungriga.

Det är i dagsläget endast 10% som väljer att köpa sin mat online. Denna undersökning har dock gått ut till studenter i hela Sverige och alla kanske inte har tillgång till en sådan tjänst.

Vi blev nyfikna på vad som skulle få studenterna att överväga att byta mataffär och tre anledningar är mest återkommande:

-Bra priser (Helst studenterbjudanden)

-Större utbud (Jämfört med deras nuvarande matbutik)

-Bra tillgänglighet

Andra vanliga anledningar som vi ser är ekologiskt, bra kvalité och bonussystem