Studentengagemang utöver det vanliga

16904629_680100382200316_3019938107560223660_o.jpg#asset:785

I högskolorna i Odense och Köpenhamn har den senaste tiden spridits en kampanj under namnet #richerstudentlife där studenter går samman och uppmanar företag att stötta dem genom att lämna rabatter på sina produkter

– Jag tycker det är självklart att företag ska stötta oss. Vi är deras framtida anställda och dessutom en mer köpstark målgrupp än man kanske tror. Får vi hjälp och rabatter under studietiden förblir vi dessutom trogna kunder. Det borde vara en win-win, säger Sabina Unger, den svenska student som inspirerade till projektet.

Med hjälp av det svenska företaget Mecenat, som förmedlar studentrabatter, har hon och andra studenter höjt sin röst.

– Jag och mina vänner diskuterade vilka rabatter man verkligen kan ha nytta av. Jag tyckte att de borde inte vara så svåra att fixa. Sen mailade jag Mecenat och tjatade, säger hon.

Mecenat, som står bakom kampanjen #richerstudentlife, är väldigt glada över den stora responsen från danska studenter.

– Studenter är en fantastisk grupp människor att arbeta med och den här dialogen är mycket värdefull när vi förhandlar med företagen. Vi vill erbjuda de mest relevanta studentrabatterna och vilka de är vet studenterna bäst själva, säger Paula Eklund, marknadschef på Mecenat.

Nu har fler studenter engagerat sig i initiativet.

– Att kunna koppla av emellanåt är en förutsättning för min överlevnad som student och varenda krona som skonas från att dras från hushållskassan är välkommen. Därför önskade jag förmåner på Viaplay. Det är jättekul att mitt förslag blev verklighet, säger Henrik Augustsson, ytterligare en student som medverkar i projektet.

För mer info kontakta:
Paula Eklund, marknadschef Mecenat AB.

Tel: +46 31 701 30 62

paula.eklund@mecenat.com