Fortsatt stor ökning för Mecenat under Q3

Siffrorna har pekat markant uppåt under lång tid nu och Mecenat fortsätter att slå rekord. Unika besökare ökade med 26 procent och förmedlade studentrabatter med nästan 50 procent under tredje kvartalet, båda till nivåer som är all time high.

Det är många e-handlare som har rapporterat bra siffror och många av dem har pekat på att det främst är äldre personer som nu har hittat till e-handeln på grund av pandemin. Men även studenterna, som i allmänhet leder utvecklingen av nya beteenden, har handlat betydligt mer i samband med pandemin. Trots att de är både erfarna och etablerade kunder hos e-handlarna så ökade antalet förmedlade studentrabatter med nästan 50 procent.

-Det är intressant och lite oväntat att ökningen är så stor trots att studenterna är en grupp som redan är mycket aktiva hos e-handlarna. Utan att dra alltför långtgående slutsatser pekar de här siffrorna på att många studenter har förändrat sitt beteende på ett ansvarsfullt sätt och undviker stora folksamlingar i butikerna på stan, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

Hos Mecenat syns en markant ökning för samtliga segment utom för resor- och nöjes-kategorierna. De senaste veckorna har dessa två dock gjort en ordentlig och välbehövlig återhämtning.