Mecenat vässar idéer tillsammans med Hotels.com

Mecenat är deras största samarbetspartner i Norden och Hotels.com är en viktig partner med attraktiva erbjudanden till Mecenats studenter. Besöket hos dem gör att vi kan vässa våra erbjudanden ytterligare, delvis med hjälp av deras rapport HPI – Hotel price index om hur deras kunder valt att bo under föregående år. Rapporten ger ett bra underlag för att dra slutsatser om resenärer överlag men även möjligheten att jämföra beteenden i olika kategorier av kunder.

Efter att ha gått igenom några nyckeltal går det att dra ganska många slutsatser: bland mycket annat att man får maximal valuta för pengarna i Asien sett till snittpriset för ett hotellrum som är bland det lägsta i världen.

Både Phuket & Koh Phangan i Thailand har haft en minskning i snittpris på boende med 8 %. Phuket är en topp 5-destination för svenska backpackers. Men då plats 1-4 på topplistan inte har minskat i pris sen föregående år kan man dra slutsatsen att gruppen inte bara tittar på prislappen.

Dessa siffror går i linje med Mecenats erfarenheter som visar att även om studenter är prismedvetna så är det fler saker som spelar roll vid ett köp. Till exempel rätt varumärke och pryl – eller som i det här fallet, rätt semesterboende.