Mecenat rekryterar och växer med 30 procent

Mecenat har tagit höjd för fortsatt tillväxt och rekryterat nio nya medarbetare som förstärker kompetensen på flera av företagets avdelningar. Ett ständigt växande antal partners som vill nå ut till studenter ställer ökade krav på säljteam, marknadsavdelning och IT-utveckling.

-Allt fler företag upptäcker fördelarna med att nå studentgruppen och studenterna utnyttjar oftare sina studentrabatter. I höstas nåddes en punkt där vi behövde göra en ordentligt utbyggnad av organisationen för att kunna fortsätta leverera förstklassiga studentrabatter. Med de här rekryteringarna kommer vi stå väl rustade för att utveckla affären och möta ökad efterfrågan från både studenter och partners, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

En strategisk rekrytering är Charlotte Björnemalm som i dagarna tillträtt som ny försäljningschef. Hon har en gedigen erfarenhet och kommer senast från tjänsten som chef för fältsäljarna på Coop Bank och kommer nu ta ett samlat ansvar för Mecenats försäljning. Säljteamet förstärks med ytterligare ett par, tre rekryteringar under våren som ska arbeta med nya kunder.

Marknadsavdelningen har fått tre nya medarbetare med kompetens inom analys, SEO, webb och grafisk formgivning för att vässa erbjudandet både mot studenter och partnerföretag.

Den interna IT-avdelningen växer med fyra personer för att kunna möta de krav som ställs på system och tekniska innovationer. De byggs ut i takt med att affärerna blir fler samtidigt som studenterna ligger i framkant på utvecklingen och förväntar sig att Mecenat ska matcha deras behov.

Med de nya rekryteringarna har Mecenat 36 medarbetare.