Mecenat Studentkuponger – en ny marknadskanal

Mecneat_studentkuponger.jpg#asset:901Mecenat har nyligen lanserat studentkuponger som ny marknadsföringskanal till Sveriges studerande. Mottagandet bland partners är mycket positivt och utfallet långt över förväntan. Trafikökningen var i genomsnitt 124 procent för de partners som medverkade under premiärveckan.

Mecenat Studentkuponger hade bara funnits på marknaden i några timmar när det stod klart att de var en omedelbar succé. Det var en bred mix av partners som direkt såg potentialen och tog fram särskilt attraktiva erbjudanden för att vara med på de första Studentkupongerna. Det betalade sig med en genomsnittlig trafikökning på 124 procent första veckan och många tusen besök i butik av studenter som ville utnyttja sina erbjudanden.

-Mecenat Studentkuponger är ett komplement till e-handeln där vi sedan gammalt är urstarka. De gör det enklare för våra partners att få genomslag för sina erbjudanden över disk. Redan första veckan visade vi att de är en väldigt bra orsak för studenterna att besöka våra partners fysiska butiker, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

Kupongerbjudandena skickas ut som push till de 85 procent av våra användare som prenumererar på notiser i Mecenat-appen. Där hamnar de bokstavligen i handen på studenten, som alltid har med sig mobiltelefonen. Kupongerna har också fått en egen sektion i Mecenat-appen, som har 1,6 miljoner nedladdningar och notiserna segmenteras geografiskt så att erbjudandet alltid ska finnas inom räckhåll.

Premiärveckan visar tydligt att studenterna tycker det är värt att gå några extra meter på stan för att använda sina Studentkuponger.