Mecenat Student fyller 25 och Alumni 5 år

Det kommer vi att fira tillsammans med våra medlemmar och partners under hela maj med extra bra rabatter, tävlingar och aktiviteter. Bland annat kan medlemmarna vara med och tävla om priser för närmare 50 000 kronor i ett specialbyggt spel. Utvalda partners har också bjudits in för att kunna erbjuda extra fina rabatter under jubileet.

I 25 år har Sveriges studerande kunnat handla produkter, tjänster och resor till ett nedsatt pris, allt för att göra studietiden lite enklare. Det är därför vi kallar oss ”Nyckeln till ett rikare studentliv”. Vi har gjort det tillsammans med partners som har sett potentialen att tidigt skaffa sig en relation med dagens trendsättare och morgondagens beslutsfattare.

För fem år sedan lanserade vi också Mecenat Alumni, efter tydliga önskemål från studenterna som inte ville bli av med sina studentrabatter när de tog examen. Det blev en snabbt växande grupp av Young professionals som under inledningen av sina karriärer kunde använda en del av de rabatter de vant sig vid under sin studietid.

-Under alla år har vi varit noga med att lyssna på våra medlemmar. Genom den dialogen har vi fångat upp trender och önskemål och kunnat ligga i framkant på utvecklingen. Det har varit ett mycket framgångsrikt arbetssätt. När vi tog över från CSN för 25 år sedan bestod studentrabatterna i princip av reserabatt hos SJ på ett enkelt papperskort. Idag har vi mer än 3,2 miljoner nedladdningar av Mecenat-appen och tiotusentals rabatter till drygt 2,5 miljoner medlemmar. Och vi fortsätter hela tiden att växa, säger Jonas Odéhn, VD på Mecenat Group.