Mecenat lanserar utmärkelse till de mest attraktiva arbetsgivarna – Mecenat Students’ Award

Genom Mecenat Students’ Award riktas fokus på de arbetsgivare som Sveriges studerande uppskattar mest just nu. Mecenat Karriär har genomfört undersökningen där över 16 200 studerande fritt har valt sina favoriter bland Sveriges arbetsgivare. Svaren har resulterat i en topplista över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare enligt studenterna. 

I årets topplista ser vi bland annat att EY, PwC och SEB hamnar i topp bland ekonomistudenterna. För IT- och Datastudenter hamnar Google, Spotify och Microsoft högst medan Hälso- och sjukvårdsstudenterna rankar Karolinska, Capio och Region Stockholm överst på listan.

I 25 år har Mecenat varit det självklara valet för ett rikare studentliv. Under dessa år har det skapats relationer, tillit och transparens i dialogen om de företag där studenterna vill ha studentrabatt. Det senaste året har Mecenat byggt vidare på dessa relationer och skapat nya möjligheter för studenterna att få ett rikare studentliv.

–Mecenat Karriär uppmärksammar företag och organisationer som aktivt vill arbeta med att attrahera studenter genom jobb, karriärmöjligheter och information. Studenterna kan här få kunskap om möjligheterna i olika branscher och hjälp att hitta rätt när det är dags att söka sitt första jobb efter examen, säger Emelie Jonsson, affärsansvarig för Mecenat Karriär.

För företagen innebär Mecenat Karriär en möjlighet att tidigt positionera sitt varumärke och synliggöra det hos en målgrupp som vanligtvis är svår att nå ut till. Dessutom får de en inblick i vad morgondagens talanger vill ha från sin framtida arbetsgivare.

Undersökningen har genomförts bland Mecenats studentmedlemmar under februari 2023. Frågeställningen har varit vilket företag de helst vill arbeta hos efter avslutade studier och varför. Resultaten presenteras utifrån utbildningsområden. De företag som fått flest antal röster i de olika kategorierna har därefter hamnat i en topp 10-lista.

Se den fullständiga listan över arbetsgivare som tilldelats Students’ Award

Se arbetsgivare med förstaplacering

Se arbetsgivare med andraplacering

Se arbetsgivare med tredjeplacering

Vill du ha mer information om Mecenat Karriär eller resultaten i undersökningen?

Kontakta:
Emelie Jonsson, affärsansvarig Mecenat Karriär
Tel 076-136 64 30
E-post emelie.jonsson@mecenat.com