Mecenat förvärvar PFG Media AB

Mecenat förvärvar PFG Media AB (“TraineeGuiden”) som äger TraineeGuiden och TraineeDagen, Sveriges ledande aktör inom förmedling av traineetjänster. Förvärvet blir en del i Mecenats satsning på området Karriär och kommer att bredda erbjudandet till Mecenats medlemmar.

Genom förvärvet av TraineeGuiden blir Mecenat en brygga från studier till arbete, genom att erbjuda sina medlemmar en ny karriärplattform som sömlöst sträcker sig från studietiden till yrkeslivet. Genom TraineeGuidens tjänster får Mecenats medlemmar tillgång till stöd och vägledning under hela karriärresan, vilket hjälper dem att nå sin fulla potential och att få studentplånboken att räcka längre. Samtidigt ger Mecenats etablerade mediekanaler TraineeGuidens befintliga kunder nya möjligheter att attrahera unga talanger.

-Traineeprogram är ett viktigt karriärsteg för många av våra universitets- och högskolestudenter. Denna grupp studenter är vår mest aktiva när det kommer till att använda studentrabatter för att spara pengar och nu kan vi med TraineeGuiden även hjälpa dem att ta steget ut på arbetsmarknaden, säger Jonas Odéhn, VD på Mecenat Group.

-Vi har i mer än 20 år byggt upp TraineeGuiden till en stabil och trygg produkt på Traineemarknaden. Nu tar vi tillsammans med våra nya ägare steget in i framtiden med stora förväntningar om att utveckla karriärmarknaden för studenter, säger Bjarne Kristiansen, VD på PFG Media AB, delägare av TraineeGuiden & TraineeDagen.

För mer information, kontakta:
Mecenat AB
Jonas Odéhn, VD
jonas.odehn@mecenat.com,
0739220111