Mecenat flyttar hem efter nitton år

Skärmavbild-2017-04-21-kl.-10.39.58.png#asset:800


I nästan två decennier har Mecenats huvudkontor legat på Kungstorget i centrala Göteborg. Nu har bolaget växt ur sina gamla lokaler och flyttat till nyproducerade kontorsbyggnaden Blenda i tech-området Lindholmen Science park på Hisingen i Göteborg.

För nitton år sedan var det VD Jonas Levin och dåvarande Mecenat, bestående av 7 medarbetare, som hyrde delar av lokalerna på Kungstorget. I takt med att Mecenat växte i både omsättning och personalstyrka så ökade behovet av mer plats och det är idag närmare 40 medarbetare som flyttar med till Lindholmen.

– Det här är ett naturligt steg för Mecenat. Vi har genom åren gått från att leverera studentrabatter med ett plastkort till att ligga i framkant av utvecklingen med ett tydligt teknikfokus. Detta för att matcha studenternas önskemål om tillgänglighet och ny teknik. Att vi nu flyttar till ett nybyggt kontor i hjärtat av Göteborgs innovationscentrum ligger helt i linje med Mecenats väg framåt. Här har vi alla möjligheter att fortsätta växa och utveckla verksamheten, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

Här är Mecenat granne med både välrenommerade Chalmers tekniska högskola som har många av sina utbildningar på campus Lindholmen och ett flertal tekniska gymnasium som bidrar till Lindholmens identitet som innovativt tech-område. Lindholmen Science Park skapades för att verka som en internationell samverkansmiljö och här huserar många av Sveriges mest framstående bolag inom teknik, IT, fordon, media och design. Mecenat tar alltså plats med likasinnade företag och möjligheten till nätverkande i området är stor.

Det finns även planer på en start-up del i lokalen. Tanken är att Mecenat ska stötta studenters nystartade verksamheter genom att erbjuda en arbetsplats på kontoret.

Detta är ytterligare steg i Mecenats expansion, under 2016 öppnades även ett kontor vid Hötorget i Stockholm. Det kontor öppnades för de stadigvarande säljare som utgår ifrån Stockholm och även för att ha en bas för personal från huvudkontoret i Göteborg.