Alltid lägsta pris på studentresan

Rabatter på resor är en viktig och mycket uppskattad studentrabatt. Men för den som bokar en längre resa med studentrabatt kan det vara ganska krångligt: om man vill utnyttja sin studentrabatt på resor från olika resebolag måste varje resa bokas separat, direkt hos resebolaget.

Detta är bakgrunden till den nya tjänsten Mecenat Studentresor och idén är enkel: boka hela resan, med studentrabatt, på ett och samma ställe. För de resor där det inte finns studentrabatt visas istället lägsta möjliga pris.

-Studenternas rörlighet var huvudanledningen till att regeringen en gång i tiden gav CSN i uppdrag att utforma ett system med studentrabatter. Med vår nya tjänst förenklar vi rörligheten ytterligare genom att underlätta för studenterna och erbjuda bästa pris, säger Jonas Levin, VD för Mecenat.

Om en student vill boka en resa från Kristianstad till Piteå, kan man via Mecenat Studentresor få fram alla förslag på resor som kan ta en dit. Priser anges med hänsyn både till Mecenats studentrabatter, kampanjpriser och generella ungdomsrabatter, i de fall studenten uppfyller kraven för detta.

Genom det nya systemet har Mecenat tillgång till all information som krävs för att lämna det mest fördelaktiga priset till studenten, samtidigt som reseföretagen kan känna sig trygga i att systemet inte missbrukas: för att komma åt tjänsten behöver man vara student med giltigt Mecenatkort.

Tjänsten är utvecklad i samarbete med Internetresebolaget Travelnode, som tecknat avtal med över 50 större bolag och utvecklat en boknings- och betallösning där alla dessa avtal samlats under ett tak. Utvecklingsarbetet har pågått under en längre tid och tjänsten lanseras under första halvan av februari 2015. I första skedet finns tåg- och bussresor med i systemet, men det finns redan planer för att utöka med exempelvis inrikesflyg.