Storföretag på turné för att möta Sveriges studenter

Myten om fattiga stackare som äter nudlar vid stearinljus håller på att krackelera fullständigt. Sveriges studenter representerar idag en attraktiv och extremt välinformerad målgrupp som är högvilt för företagen. Det handlar om socialt aktiva konsumenter som gärna delar med sig av goda relationer, men också om framtidens beslutsfattare – en grupp som många företag vill ha på sin sida.

Sverigeturnén Mecenat on Campus drar igång i Linköping 3 september och rullar sedan vidare genom landet och besöker 25 campus under fem veckor. En intensiv satsning som är väldigt uppskattad av såväl studenter som Mecenat och deras partners.

-Under 2013 skalade vi upp det här konceptet rätt ordentligt och det var ett lyckat drag. Feedbacken vi fått från både partners och studenter är överväldigande positiv. Dessutom fick vi med oss massor av värdefull respons från Sveriges studenter. Synpunkter som vi kan använda för att förbättra och utveckla vårt erbjudande och ge våra studenter ännu fler och bättre studentrabatter, säger Jonas Levin, VD på Mecenat.

Mecenat är extremt välkänt bland Sveriges studenter, med en varumärkeskännedom på 97 procent enligt en nyligen genomförd mätning. I stort sett alla känner till kortet som finns i plånboken och mobilen och ger tillgång till studentrabatter på massor av olika produkter och tjänster.

Nu ökar företagens intresse för studenten som kundgrupp och därmed blir Mecenat också alltmer känt inom näringslivet, som den självklara kanalen för alla som vill nå ut till Sveriges studenter.

När Mecenattrailern rullar in på ett nytt campus är ambitionen att skapa en endagsfestival med massor av underhållande och nyttiga inslag, till exempel en tävling med radiostyrda bilar där studenterna tävlar både individuellt och campus mot campus – sida vid sida med fina erbjudanden och kvalificerad rådgivning från en grupp verkligt intressanta företag.