Studentrabatter för alla även efter kårobligatoriets avskaffande

1 juli i år avskaffades kårobligatoriet för Sveriges studenter. Det innebär att det inte längre är obligatoriskt för studenter att vara medlem i en studentkår för att studera vid högskola och universitet.

Mecenatkortet har tidigare ingått som en förmån i kårmedlemskapet. Tack vare ett fortsatt samarbete mellan studentkårerna och Mecenat kommer samtliga studenterna även i fortsättningen att få tillgång till studentrabatter även om de inte väljer att bli medlem i en studentkår.

-Vi har under det gångna läsåret varit i kontakt med flertalet studentkårer och lärosäten och fått bekräftat att studentrabatterna är mycket viktiga för Sveriges studerande. Det är därför skönt att vi tillsammans lyckats säkra fortsatta studentrabatter för samtliga studenter även efter kårobligatoriets avskaffande, säger Mats Fredrikson, ansvarig för kontakten med studentkårer och lärosäten.

För studenterna finns det mycket att vinna på studentrabatterna. Bara under inledningen av terminen kan de spara många tusenlappar på sina ofta nödvändiga inköp.