Nu finns CSN-kortet och Mecenatkortet i mobilen

Mecenat-appen innehåller en kortbild på studentens giltiga CSN-kort eller Mecenatkort och ger rätt till studentrabatter, inklusive dem på SJ och SL. För att få upp kortbilden i sin iPhone måste studenten använda samma inloggningsuppgifter som är knutna till det fysiska kortet.

Appen innehåller också en funktion där studenten med ett knapptryck får information om vilka studentrabatter som finns i deras närhet. Rabattställena presenteras både på karta och som en lista där studenten kan klicka vidare för att få mer information om respektive rabatt.

-Med Mecenat-appen ökar vi servicen för studenterna. Mycket av biljetthanteringen för resor kretsar numera kring mobiltelefonen. Då känns det självklart att de också kan bekräfta att de är studenter via mobilen. Dessutom kan de enkelt få fram vilka studentrabatter som ligger inom bekvämt promenadavstånd när de är ute på stan, säger Måns Thuresson, försäljnings- och marknadschef på Mecenat AB

iPhone är den vanligaste telefonen med pekskärm bland studenterna vilket är orsaken till att utvecklingen började med en app för iPhone. Mecenat kommer fortsätta utvecklingsarbetet och ta fram appar även för andra mobilplattformar. Fram till det arbetet är klart kan de som har en annan smartphone eller knappmobil beställa ett reseintyg som MMS.