Mecenatkortet skickas till alla som väntar på sitt CSN-kort

CSN-kortet har blivit försenat på grund av en utdragen upphandling och giltighetstiden för korten gick ut 31 oktober. För att rädda studentrabatterna har Mecenat beslutat att i egen regi skicka ut Mecenatkortet kostnadsfritt till samtliga studerande vid gymnasiet, komvux, KY, YH m fl.

Mecenat påbörjar produktionen omedelbart och de studerande kommer kunna utnyttja sina studentrabatter på mecenat.se direkt. De fysiska korten kommer att landa hemma hos eleverna under november.

-Förseningen av CSN-kortet har drabbat Sveriges studerande. Vår kundtjänst har varit nedringd av oroliga elever som undrat när deras kort kommer. När de nu riskerade att stå helt utan studentrabatter tog vi beslutet att kostnadsfritt skicka Mecenatkortet till hela den gruppen. De kommer nu att få tillgång till alla de rabatter de är vana vid från CSN-kortet, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

Mecenat har gett ut CSN-kortet på uppdrag av CSN i 13 år. Sedan 2002 har man gett ut Mecenatkortet till studenter vid universitet och högskola i samarbete med lärosäten och studentkårer. De väljer nu alltså att även ge ut Mecenatkortet till dem som skulle ha fått ett CSN-kort.

Det innebär att samtliga närmare en miljon studerande i Sverige, från första årskurs på gymnasiet fram till att de tar examen vid universitet eller högskola, får sina studentrabatter på Mecenatkortet.

De som snabbt behöver komma åt sina studentrabatter ute på stan eller för reserabatt kan gratis ladda ner kortet som en app till sin smartphone direkt.