Mecenat AB lanserar nya webbplatser för CSN-kortet och Mecenatkortet

Mecenat.se och csn-kortet.se är samlingsplatserna för tusentals studentrabatter och används av studerande från första årskurs på gymnasiet till examen från universitet och högskola. Där kan en miljon studerande söka sina studentrabatter på resor, kurslitteratur, datorer, bio, mat och mycket annat.

Mecenat har genom fokusgrupper och marknadsundersökningar i studentgruppen fått användarnas bild av hur de vill se sina studentrabatter presenterade. Tillsammans med egen kunskap har en arbetsgrupp från Mecenat, tillsammans med webb- och designbyrån Republic från Göteborg, sedan skapat en ny form för webbplatserna.

Parallellt har Mecenats interna IT-avdelning utvecklat den bakomliggande tekniken. De har använd den senaste tekniken från Microsoft och fokuserat mycket på cachning och snabba sökresultat för att optimera besöksupplevelsen.

-Resultatet har blivit två webbplatser med enkel och tydlig navigering, en bra sökfunktion och fler möjligheter att exponera våra partners. Det gynnar studenterna som enkelt kan leta upp och ta del av sina studentrabatter. Samtidigt når våra partnerföretag fler potentiella kunder i en modern och funktionell webbmiljö, säger Måns Thuresson, sälj- och marknadschef på Mecenat AB.