Mecenat-appen har passerat tre miljoner nedladdningar

Mecenat-appen passerade i veckan tre miljoner nedladdningar. En ständig utveckling av innehåll och funktionalitet har gjort appen till en självklar del av studenternas vardag. Mobilen står numera för drygt 90 procent av våra besök på webben där studenter och alumner kan sänka kostnaderna på sina inköp.

När Mecenat-appen lanserades för elva år sedan var den ett lite udda komplement till datorsurfandet och det fysiska Mecenatkortet i plast. Men studenterna tar snabbt till sig ny teknik. På kort tid hade en majoritet flyttat över till mobilen när de skulle handla med studentrabatt på nätet eller visa sitt student-ID i appen.

Angeläget innehåll och smart funktionalitet var självklara orsaker till den snabba framgången. Inte långt efter lanseringen blev Mecenat-appen nominerad till årets app-raket av tidningen Mobil. Den var också förebild när ett stort antal europeiska ungdomsorganisationer utvecklade sina appar. 2016 prisades den i samband med en europeisk ungdomskonferens med motiveringen att den visade på ”stor kunskap om unga och om användandet av ny teknik”. Att vi har träffat rätt visar också omdömena vi får i app-butikerna. Mer än 95 procent av dem som laddar ner den ger mycket höga betyg.

Studenterna har alltid legat i framkant på utvecklingen så det är en spännande resa att matcha deras behov och önskemål. Mecenat har en nära dialog med sina användare och lyssnar på deras idéer. Det viktigaste uppdraget är att underlätta för dem under deras studietid och som young professionals. Då handlar det dels om relevanta och attraktiva rabatter men självklart också om att erbjuda ny teknik som kan underlätta och tillgängliggöra våra tjänster på ett bra sätt.

Ytterligare ett steg i vägen framåt var när vi lanserade en app till Mecenat Alumni. Den ger automatiskt våra nyutexaminerade studenter en möjlighet att enkelt fortsätta ta del av utvalda rabatter i samband med att de tar sina första steg på arbetsmarknaden.