Mecenat studentrabatter lanseras i Danmark

Lanseringen inleds med ett nära samarbete med Syddansk Universitet där samtliga 27 000 studenter får del av rabatterna som består att ett stort antal välkända varumärken. Där kommer de hitta Apple, Dell, Hotels com, InkClub, Symantec med flera som tillsammans med attraktiva danska företag kommer erbjuda studenterna ett brett utbud av studentrabatter att välja bland. Både antalet nationella och lokala rabattgivare som lämnar studentrabatt på mecenat.dk kommer att öka markant under 2013.

-Samarbetet med Mecenat passar perfekt in i Syddansk Universitets stora satsning ”Eleverna i centrum ” som syftar till att förbättra upplevelsen av att studera vid Syddansk Universitet. Vi ser Mecenat som perfekt för studenter som vill få ut mer av sin magra ekonomi, vilket är ett fokusområde, säger servicechef Leif Jensen.

-Vi ser samarbetet med Mecenat som mycket positivt för studenterna på SDU. Nu har vi ett företag som arbetar aktivt för att öka antalet studentrabatter. Men det är också viktigt att systemet är frivillig, att det är studenterna själva som registrerar sin medverkan, säger Peter Lykkegaard Hansen, ordförande för Syddanske Studerende – studenternas intresseorganisation vid Syddansk Universitet.

-Vi har lång erfarenhet av studentrabatter i Sverige och etablerade samarbeten med en stor mängd välkända varumärken. Nu tar vi med oss en stor del av dessa partners så att de kan erbjuda studentrabatt även till danska studenter, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB

Parallellt med lanseringen tillsammans med Syddansk Universitet pågår förhandlingar med flera andra lärosäten. Vid slutet av 2013 kommer en klar majoritet av danska studenter ha tillgång till Mecenat studentrabatter.