Mecenat ökar webb-trafiken till partners med 97 procent

När vi sammanställde nyckeltalen för vår webb-trafik under 2019 visade de på ett rekordår med en massiv ökning av både besökare och klick på studentrabatterna. Nu har vi passerat januari och kan konstatera att den här positiva trenden fortsätter.

En ökning med 51 procent av studenter som besökte mecenat.se och nästan dubbelt så många som klickar sig vidare till våra partners studentrabatter. Så kan man sammanfatta webbstatistiken för 2019 när vi jämför med föregående år.

Förklaringen är till synes enkel. Vi har börjat samarbeta med många nya partners som studenterna har efterfrågat och tillsammans med våra befintliga partners har de erbjudit attraktiva studentrabatter. Sen vill vi klappa oss själva på axeln också. Våra sälj-team har använt sin kunskap om studentgruppen när de har förhandlat produkter och studentrabatter med våra partners. Samtidigt har vår marknadsavdelning kommunicerat erbjudandena med precision och finess. Kort sagt resultatet av vår mångåriga kunskap och erfarenhet av studentgruppen.

De produktsegment som har lockat mest ser ut ungefär som tidigare år med mobiltelefoner, datorer, resor, kläder och böcker högt på topplistan. Våra studentkuponger som lanserades efter sommaren har också gjort ett tydligt avtryck i statistiken.

Och 2020 har fortsatt med kurvor som pekar tydligt uppåt. Jämfört med motsvarande period förra året ökar webb-trafiken på mecenat.se i januari med 22 procent och trafiken till våra partners ökar med 52 procent. Att vi fortsätter att öka under en erkänt dålig månad för handeln och efter intensiva veckor med Black Friday, Cyber Monday och julhandel med mängder av studentkampanjer är mycket positivt. Vi ser fram mot att fortsätta förmedla förstklassiga studentrabatter under 2020.