Mecenat förlänger sponsoravtalet med Göteborg HC

I samband med seriestart har Mecenat förlängt sitt samarbete som guldsponsor för Göteborg HC. Laget är ett av tio som spelar i den högsta ishockeyserien för damer, SDHL. Mecenat vill på det här sättet visa sitt stöd för lagets seriösa idrottsliga ambitionsnivå där en gedigen värdegrund och socialt ansvar är viktiga byggstenar.

Göteborg HC bildades 2014 och har Angereds ishall som hemmaplan. Den uttalade inställningen är att alla är välkomna och klubben har ett stort socialt engagemang. De driver bland annat en kostnadsfri hockeyskola för dem som är intresserade där alla barn kan låna utrustning gratis. Sedan 2017 driver de även ett Parahockeylag för att ge funktionsvarierade möjligheten att spela ishockey. Vid bildandet bestod klubben av 40 personer som sedan dess har växt till över 200 aktiva spelare.

I verksamheten har klubben också ett elitlag inom damhockeyn där laget ligger i högsta serien.
-Att engagera och aktivera ungdomarna i Angered och samtidigt driva ett elitlag inom dam-ishockeyn kräver engagemang, tid och resurser. Mecenat stöder fullt ut både den sociala och idrottsliga ambitionen som klubben har och vi vill med vårt sponsorbidrag visa det, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

-Vi är glada och stolta över att Mecenat fortsätter som partner. Vi arbetar med liknande värdegrunder och även om det är med lite olika grupper i samhället så vill vi båda hjälpa till i vardagen. Förhoppningsvis kommer våra ungdomar i framtiden kunna spara pengar med sitt Mecenatkort, säger Jan Mellgren, ordförande för Göteborg HC.

Inför årets säsong har elitlaget gjort några spännande värvningar som förhoppningsvis kommer märkas i tabellen. Samtliga matcher sänds i SVT eller C More.