En miljon nedladdade Mecenat-appar

I dagarna har Mecenat-appen passerat det magiska talet en miljon nedladdningar. Lyhördhet, kontinuerlig utveckling och självklart bra studentrabatter är några av orsakerna till att studenterna gillar den.

Mecenat var tidigt ute med sin app och studenterna var tidiga med att inse nyttan och ladda ner den. De får sitt digitala Mecenatkort i mobilen och tillgång till samtliga studentrabatter som de också utnyttjar långt över genomsnittet. Enligt PostNords E-handelsbarometern handlade 25 procent av konsumenterna via mobilen i förra året. Motsvarande siffra för Mecenatstudenterna är 39 procent.

-Studenter är en grupp som tidigt tar till sig nyheter och om de är bra fortsätter de att använda dem. Vi har sedan lanseringen haft en hög, kontinuerlig nedladdning av Mecenat-appen och det är egentligen det bästa betyg man kan få från en så kräsen grupp, säger Jonas Levin, VD på Mecenat.

Appen har prisats genom åren. 2013 blev den nominerad till Årets app-raket i tävlingen Guldmobilen. Senast i våras fick den ett internationellt pris för “Kunskap om ungdomar” framröstat av de 39 europeiska ungdomsorganisationer som bildar EYCA, European Youth Card Association.