UngInsikt: Kunskap om studenter och unga

Q2 – 2024

Hur tänker dagens trendsättare och morgondagens beslutsfattare? Få reda på det i den senaste rapporten “UngInsikt: Borta bra eller hemma bäst?

Om UngInsikt

En gång i kvartalet tar Mecenat, med stöd av Demoskop, tempen på Sveriges studenter och undersöker deras åsikter om frågorna som är viktiga när man pluggar. Varje gång med ett nytt aktuellt tema.

Mecenat har arbetat med studenter i mer än 25 år och och har en gedigen kunskap om deras agerande och vad de efterfrågar. Genom UngInsikt får vi också en inblick i vad de tycker i olika frågor som berör deras studentliv. Det är insikter som vi gärna delar med oss av i dessa rapporter.

Studenternas semesterresor

Den här gången har UngInsikt tittat närmare på studenternas semesterresor. Vad är viktigt när de ska bestämma hur och var de ska resa?

Studentlivet ger möjlighet till en större frihet samtidigt som ekonomin ofta är mer begränsad. Hur löser de den ekvationen? Vad är viktiga faktorer vid val av transportmedel och boende. Det och en hel del annat får du svar på i den här rapporten.