Mecenat och Let´s Gig samlar alla sommarjobb åt Sveriges studenter

Coronakrisen har slagit hårt mot stora delar av vårt samhälle. En grupp det pratats lite om när det kommer till konsekvenser på arbetsmarknaden är Sveriges alla studenter. Det är en av de grupper som drabbats hårt när turistnäring, hotell, restauranger och butiker dragit ner på sina verksamheter eller helt slagit igen. Många av dem har timanställningar, som är de första jobben att försvinna.

Under sommarperioden är tiotusentals studenter direkt beroende av sommarjobb för att klara sin försörjning då studierna tar uppehåll och studiemedel därför inte betalas ut. Nyligen uppmärksammade Sveriges regering detta och lät meddela att man nu skjuter till 180 miljoner kronor till Sveriges kommuner avsedda för just sommarjobb till unga.

Därför har Mecenat tillsammans med partnerföretaget Let´s Gig nu tagit initiativet till att tillsammans med andra företag och samarbetspartners samla alla Sveriges sommarjobb och extrajobb på företagets plattform. Det gör man genom att bland annat erbjuda samtliga jobb som publiceras på Arbetsförmedlingens hemsida direkt till alla sina kandidater. Även företag som söker studenter kan nu publicera annonser direkt på Let´s Gigs plattform och på så sätt få tillgång till tusentals studenter helt utan kostnad.

Mecenat vill verkligen driva den här frågan och uppmanar därför alla företag att, i den mån det går, se över sommarens bemanning och göra gemensam sak och erbjuda Sveriges unga jobb i sommar.

Mecenats VD Jonas Levin är mycket nöjd med det gemensamma initiativet som nu gör det lättare för studenter att hitta och söka sommarjobb.

-Let´s Gig har byggt en otroligt smidig tjänst som inte bara presenterar alla jobb, studenterna kan också söka i ett modernt och bekant gränssnitt, säger Jonas Levin.

Appen Let´s Gig är sedan starten delägd av Mecenat. Den är utvecklad med mängder av smarta funktioner som presenterar relevanta och intressanta jobb för den specifika studentens önskemål.

För mer info kontakta:
Jonas Levin, VD på Mecenat
Tel: 070 689 19 01
E-post: jonas.levin@mecenat.com

sommarjobba.letsgig.se/