Mecenat tar över efter CSN-kortet

-Vi är naturligtvis väldigt glada över att få en bekräftelse på att vi tog rätt beslut i höstas när upphandlingen av CSN-kortet försenade utgivningen. Då gav vi på eget initiativ ut Mecenatkortet för att rädda studentrabatterna för alla dem som skulle fått ett CSN-kort. Uppenbarligen gjorde vi det på ett sådant sätt att CSN fann att man kunde sluta ge ut CSN-kortet, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

Mecenat AB gav under 13 år ut CSN-kortet på uppdrag av CSN och har under den tiden utvecklat kortet från ett enkelt papperskort med reserabatter till ett kort med tusentals studentrabatter från stora och små företag.

-Vi har alltid varit noga med att lyssna på studenterna och deras önskemål har varit med och styrt utvecklingen av studentrabatterna. Samtidigt har vi självklart uppfyllt myndigheten CSN:s önskemål om ett studiesocialt perspektiv på rabatterna och ett studentrabattkort som skickas kostnadsfritt till alla studerandegrupper. Den linjen kommer vi hålla fast vid också i fortsättningen även om vi inte längre har något formellt uppdrag att ge ut kort på uppdrag av CSN, säger Jonas Levin.

Mecenatkortet ges numera ut till Sveriges studerande från första termin på gymnasiet fram till examen från universitet och högskola.