Mecenat-appen prisad i Europa

Nyligen höll EYCA sin årliga konferens i Gdansk, Polen. Där fick Mecenat ta emot pris för för sin app i kategorin “Kunskap om ungdomar”. Vinnaren röstades fram av EYCA:s 39 europeiska medlemsorganisationer.

Motiveringen lyder: “För den omfattande kompetens Mecenat har visat i användandet av ny teknik för att nå ut med både kort och rabatter men också för hur man använder tekniken för att få kunskap om ungdomars önskemål ur många olika perspektiv. De är den ledande organisationen inom datadrivna rabatter”

-Det är väldigt hedrande att få ett så tydligt erkännande på europeisk nivå. Vi har under lång tid haft ett tydligt fokus på teknikutvecklingen bakom de rabatter och övrig service som vi erbjuder målgruppen. Vår IT-avdelning gör ett gediget arbete med att snabbt utveckla och integrera ny teknik i appen som är central i vår kommunikation, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

European Youth Card Association, EYCA, representerar 39 ungdomsorganisationer i Europa och arbetar för att främja ungdomars rörlighet och aktiva medborgarskap. Mer än sex miljoner ungdomar har ett EYCA-kort. Medlemsorganisationerna utvecklar kortet och ger unga människor tillgång till rabatter och förmåner inom resor, boende, kultur, tjänster och produkter och arbetar även för att förbättra ungdomars villkor. Mecenat representerar EYCA i Sverige och Norge

Mecenat-appen har idag laddats ner drygt 970 000 gånger och är en självklar del av studenternas vardag.