Mecenat-appen nominerad till Årets Appraket

Mecenat har förmedlat studentrabatter till Sveriges studenter i 15 år. Men att ha rabatterna kopplade till ett plastkort i plånboken upplevs numera inte alltid som en modern lösning av studenterna som gärna vill vara i teknisk framkant. Få av Sveriges studenter lämnar hemmet utan sin mobiltelefon, och med Mecenats app installerad kan man vara säker på att man alltid har tillgång till sina studentrabatter och möjlighet att visa upp sitt Mecenatkort elektroniskt.

Appen är utvecklad internt hos Mecenats egen IT-avdelning. Företaget har en ständigt pågående dialog med Sveriges studenter, och impulser från dessa kontakter har haft stort inflytande på utvecklingsarbetet. På senare år har de mobila kanalerna hamnat alltmer i fokus hos Mecenat. Företaget har även en väl utbyggd mobilwebb. Nomineringen till Årets Appraket är ett tydligt kvitto på att strategin varit riktig.

-Vi är mycket stolta över att bli nominerade till Årets Appraket. Vi har precis passerat 500 000 nedladdningar och vi ser nomineringen som ytterligare ett bevis på att vi är på rätt spår, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB

Årets Appraket är en av kategorierna i tävlingen Guldmobilen, som anordnas av tidningen Mobil. Priset delas ut vid Mobilgalan på Berns Salonger den 7 november. Mecenat-appen är gratis och finns för iOS och Android. För att logga in i appen behövs ett aktiverat konto hos Mecenat.