Mecenat-appen fyller 10 år

Under hela maj firar vi Mecenat-appen 10 år. Tillsammans med våra partners presenterar vi spännande och studentunika rabatter under hela jubileet. Dessutom blir det tävlingar och spel med nya fina priser varje vecka, livesändningar och mycket annat. Och allt händer såklart i appen.

När vi lanserade Mecenat-appen för 10 år sedan var det en nyhet som väckte uppmärksamhet bland både studenter och tekniktidningar. Väl fungerande appar för e-handel och kundservice var fortfarande ganska ovanliga och fokus på mobilen långt ifrån självklar. Men studenterna har alltid varit tidiga med att ta till sig nya trender, inte minst inom teknisk utveckling, och det dröjde inte länge innan vi kunde räkna antalet nedladdade appar i hundratusental.

Idag har vi med råge passerat 2,7 miljoner nedladdningar och vi har fantastiska betyg i både App Store och Google Play. Drygt 95 procent ger oss betygen fyra eller fem av fem möjliga. Närmare 90 procent av studenterna använder idag en mobil enhet när de ska handla med studentrabatt. Lokaltrafikbolagen accepterar sedan ett antal år tillbaka bara det digitala Mecenatkortet som finns i appen för att verifiera rätten till studentrabatt på resor. Genomslaget har kort sagt varit fantastiskt.

-Vi har alltid haft en tät dialog med studenterna och vi märkte tidigt att det här var en service de efterfrågade. Med appen flyttade vi studentrabatterna till studenternas mobiler som alltid följer med dem oavsett vad de ska göra. Att nästan 90 procent av studenterna idag använder mobilen för att spara pengar med sina studentrabatter talar sitt tydliga språk, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.