Mecenat AB har förvärvat Kurslitteratur.se

Under hösten har Mecenat förhandlat med Kurslitteratur.se och strax före jul var parterna överens. Genom köpet tar Mecenat en betydligt starkare position inom kurslitteratur vilket gör det möjligt för studenter att enkelt hitta sina böcker till bästa pris.

Mecenat tar därmed över en etablerad sajt med bra tekniska lösningar, en välkänd handelsplats för studenterna och ett brett utbud av begagnad litteratur med hög omsättning.

-Kurslitteratur är självklart en central del i studenternas vardag. När vi nu har köpt Kurslitteratur.se så kan vi dra nytta av samordningsfördelar så att vi alltid kan erbjuda studenterna den kurslitteratur de behöver till bästa pris. Om de inte hittar den bok de vill ha begagnad så erbjuder vi studentrabatt hos de stora nätbokhandlarna. Därmed kan vi alltid erbjuda bästa möjliga tillgång och riktigt bra priser på kurslitteratur oavsett om det är nytt eller begagnat, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

Kurslitteratur.se kommer drivas vidare i eget namn och med samma upplägg som tidigare. Användarna lägger själva upp boktitlar, kommer överens om ett pris samt ordnar leverans och betalning.

-Det här kompletterar vårt erbjudande till studenterna på ett mycket bra sätt och vi får möjlighet att marknadsföra tjänsten till betydligt fler studenter än tidigare. Vi kommer också få en ökad trafikvolym till Mecenat.com vilket gynnar samtliga våra samarbetspartners, avslutar Jonas Levin.