CSN-kortet och Mecenatkortet i mobilen – nu också för Android-telefoner

-När vi snabbt fick hundratals mail om en app för Android så var det inte mycket att tveka om, det var bara att sätta igång och utveckla. När den nu är på plats startar vi utvecklingen av nästa version med fler funktioner för att ytterligare underlätta för studenterna att använda alla sina studentrabatter, säger Måns Thuresson, försäljnings- och marknadschef på Mecenat AB

Mecenat-appen innehåller en kortbild av studentens giltiga CSN-kort eller Mecenatkort som de visar upp för att få studentrabatt, inklusive dem på SJ och SL. För att kunna använda appen använder studenten de inloggningsuppgifter som är knutna till det fysiska kortet.

Appen innehåller också en funktion där studenten med ett knapptryck får information om vilka studentrabatter som finns i närheten. Rabattställena presenteras både på karta och som en lista där studenten kan klicka vidare för att få mer information om respektive rabatt.

-Det vi sett är inte bara att appen laddas ner utan också att den används ofta. Studenterna upplever en tydlig fördel av att ha sitt kort i mobilen och att lättare kunna utnyttja alla de tusentals studentrabatter som de har tillgång till, säger Måns Thuresson.

Systemkravet för telefonerna är Android 2.1 och uppåt och Mecenat-appen kan hämtas på Android Market. För iPhone gäller iOS 4.0 och uppåt och den hämtas på App Store. Båda är självklart gratis.