UngInsikt: Hitta hem, men hur?

Q3 – 2024

Hur tänker dagens trendsättare och morgondagens beslutsfattare? Få reda på det i den senaste rapporten “Hitta hem, men hur?

Hur löser studenterna sitt boende?

I den här rapporten tittar UngInsikt på studenternas boende, som ofta beskrivs som en utmaning. Det är svårt att hitta någonstans att bo, ofta dyrt och med korta kontrakt som innebär otaliga flyttar. Så ser det i varje fall ofta ut i rapporteringen, särskilt vid starten av ett nytt läsår. Och visst finns det många utmaningar men bilden blir lite mer nyanserad när studenterna själva får svara på frågor om sitt boende. Svaren kan du läsa i den här rapporten.

Om UngInsikt

En gång i kvartalet tar Mecenat, med stöd av Demoskop, tempen på Sveriges studenter och undersöker deras åsikter om frågorna som är viktiga när man pluggar. Varje gång med ett nytt aktuellt tema.

Mecenat har arbetat med studenter i mer än 25 år och har en gedigen kunskap om deras agerande och vad de efterfrågar. Genom UngInsikt får vi också en inblick i vad de tycker i olika frågor som berör deras studentliv. Det är insikter som vi gärna delar med oss av i dessa rapporter.