30 procent upp på årets påskäggsjakt

När vi 2019 genomförde påskäggsjakten blev det en jättesuccé med mängder av studenter som tog sig ut på gator och torg och letade efter våra lyxiga påskägg. I år genomförde vi av förklarliga skäl hela tävlingen på nätet och det blev en lyckad flytt. Antalet medverkande i tävlingen ökade med 30 procent från förra årets redan höga siffror.

Förra året jämförde flera studenter påskäggsjakten med Pokémon Go när de mötte mängder av andra tävlande med mobiltelefon i handen på jakt efter de åtråvärda påskäggen. När Covid 19 utvecklades till en pandemi var det självklart att blåsa av det upplägget och istället hålla tävlingen enbart på nätet. Och det visade sig vara minst lika uppskattat med nästan en tredjedel fler deltagare jämfört med förra året. Det är många som har sitter hemma och är understimulerade och vi har mötts av mycket uppskattning för den här tävlingen.

Mecenats Instagramkonto har varit navet i tävlingen men vi har använt de flesta av våra kanaler för att marknadsföra den. Och med ett mycket attraktivt prisbord är det ökade engagemanget kanske inte så konstigt. Studenterna har tävlat om 30 påskägg fullproppade med spännande priser från våra partners värda tusentals kronor.

Tävlingen avslutades i fredags och nu börjar det spännande arbetet med att utse de lyckliga vinnarna. Samtliga vinnare presenteras på Mecenats Instagram-sida senast till Valborg.